Graffity

Graffiti kan soms mooi zijn, maar vaak wordt het gezien als vervuiling van de muur. Als u thuiskomt of bij uw bedrijfspand aankomt en u ziet dat er graffiti op is gespoten, wordt u daar natuurlijk niet blij van. Gelukkig is het mogelijk om graffiti te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Als u het laat doen door een bedrijf dat al vele jaren ervaring heeft met het verwijderen van graffiti, weet u zeker dat het schoonmaken op de juiste manier met de juiste materialen en technieken gebeurt. 

Methodes

Er zijn verschillende manieren om graffiti te verwijderen. De manier die het beste bij uw probleem past, hangt af van de soort graffiti en de ondergrond waarop de graffiti gespoten is. Er zijn drie verschillende oplossingen:

  • Reinigingsmiddel: deze manier wordt vooral toegepast als er meerdere lagen over elkaar heen gespoten zijn of als de soort graffiti erg hardnekkig is. Bij het reinigen met reinigingsmiddel is het belangrijk dat het juiste middel wordt gebruikt, anders kan de ondergrond aangetast worden. Het is dan ook verstandig om de graffiti te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf met verstand van reinigingsmiddelen;
  • Stralen: als reinigingsmiddel niet de oplossing is, is het noodzakelijk om de graffiti weg te laten spuiten. Hierbij wordt er een straalmiddel, zoals zand of kleine steentjes, aan het water toegevoegd, waarmee de graffiti van de muur gespoten wordt. Het is aan te raden om ook deze manier door een specialist te laten doen: zo weet u zeker dat er geen schade aan uw gevel ontstaat;
  • Stoomcleanen: met hoge druk wordt er water van 150 graden Celsius tegen de gevel gespoten, waardoor de verf oplost. Dit is een gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen, maar kan niet in elke situatie worden toegepast.

Coating

Om u te verzekeren dat er na het schoonspuiten geen graffiti meer op uw muur zal komen, zullen wij een anti-graffiti coating laag aanbrengen. Door deze coating is eventuele nieuwe graffiti veel makkelijker te verwijderen en kan de verf niet tot in uw gevel doordringen.