Buitenschilderwerk

Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning.

Wij van schildersbedrijfard kunnen u vakkundig adviseren over welke stappen er bij u nodig zijn.

Voordelen goed buitenschilderwerk

Bescherming van materiaal

Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot. Daarnaast geeft een goed onderhouden gevel een mooi uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat dan is dat ook gelijk een waardevermeerdering voor uw huis.

Schildersbedrijfard staat voor goed schilderwerk en heeft aandacht voor:

De voorbereiding
De weersomstandigheden
De kwaliteit van de verf,
het is verstandig om een professionele verf te gebruiken
De service

Wanneer is buitenschilderwerk nodig

Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf a zeven jaar nodig. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor schildersbedrijfard. Inspecteer regelmatig de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint en dus in een vroeg stadium aangepakt kan worden zodat grotere problemen uitblijven, schildersbedrijfard helpt u graag met vakkundig onderhoud van uw huis.

Buitenschilderwerk

De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen, zoals houten kozijnen, tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw huis schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

Kleurafspraken

U kunt te maken krijgen met kleurafspraken voor schilderwerk, die gelden voor een straat of deel van de wijk. Ook als u in een monumentaal huis woont, kunt u verplicht zijn om bepaalde kleuren te gebruiken. Als u dit vooraf navraagt bij uw gemeente, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

De uitvoering

Het is belangrijk dat het schilderwerk van uw woning vakkundig uitgevoerd wordt. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken .Ook voldoende laagdikte van de verf is belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk.

Er komt dus aardig wat kijken bij buitenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond zoals houtrotreparatie. Zelf schilderen kost behoorlijk wat tijd en wij nemen dat graag uit handen.
Bij schildersbedrijard is het mogelijk om een algeheel onderhoudscontract voor uw gehele huis te nemen.
Vraag naar onze voorwaarden.