Buiten schilderwerken

Met buiten schilderwerk kunt u denken aan kozijnen, deuren, gevelbetimmering en de buitenmuren van de woning of het pand.

Bescherming van materiaal

De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen, zoals houten kozijnen, tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw woning of pand schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot. Daarnaast geeft een goed onderhouden gevel een mooi uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat dan is dat ook gelijk een waardevermeerdering voor uw huis.

Wanneer is het nodig?

Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf a zeven jaar nodig. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is Schildersbedrijf ARD uw partner. Inspecteer regelmatig de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint en dus in een vroeg stadium aangepakt kan worden zodat grotere problemen uitblijven, Schildersbedrijf ARD helpt u graag met vakkundig onderhoud van uw huis.

Kleurafspraken

U kunt te maken krijgen met kleurafspraken voor schilderwerk, die gelden voor een straat of deel van de wijk. Ook als u in een monumentaal huis woont, kunt u verplicht zijn om bepaalde kleuren te gebruiken. Als u dit vooraf navraagt bij uw gemeente, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

De uitvoering

Het is belangrijk dat het schilderwerk van uw woning vakkundig uitgevoerd wordt. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken. Ook voldoende laagdikte van de verf is belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk.

Er komt dus aardig wat kijken bij buitenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond zoals houtrotreparatie. Zelf schilderen kost behoorlijk wat tijd en wij nemen dat graag uit handen.

Service

Schildersbedrijf ARD biedt zeer goede service. Wilt u meer informatie over verfadviezen? Neem dan gerust contact op via 06 – 24 777 513 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht